Sök
Stäng denna sökruta.

Hållbarhet

”Från naturen, tillbaka till naturen.
Ett grönt kretslopp – så långt det är möjligt.”

Förståelsen, respekten och kärleken till djur och natur genomsyrar hela AktivSveas arbete. Att tänka grönt så långt det är möjligt och göra miljömässiga val hela vägen.

En HELT naturlig produkt – för allt och alla

Djuren är våra bästa vänner. Att skapa produkter som gör skillnad för deras kroppar utan att den tar skada är vårt viktigaste uppdrag. Precis lika viktigt som att produkten är snäll mot miljön – före, under och efter tillverkning.

AktivSvea’s produkter är baserade på helt naturliga ingredienser vilket innebär att när de kommer ut på andra sidan, som urin och avföring, inte skadar naturen eller vilda djur. Verken på kort eller lång sikt. En stor och viktig skillnad mot många andra preparat.

Häst betar i ett fint landskap

Fossilfri uppvärmning

Tillverkningen av AktivSvea’s produkter sker i lokaler med fossilfri uppvärmning. Ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen på lokal nivå. Produkternas etiketter är tillverkade enligt FSC-standard, vilket innebär att produkten kommer från en skog som förvaltas ansvarigt.

Här kan du läsa mer om våra certifieringar

100% återvinningsbar plast

AktivSvea’s burkar är 100% återvinningsbara och I’m Green certifierade. I’m green innebär att förpackningarna tillverkas av den förnybara råvaran sockerrör (minst 85%) och kan återanvändas flera gånger. Det bidrar till att klimatet skyddas genom ett lägre CO2-utsläpp. AktivSvea använder inte heller plast runt förpackningarna när de transporters, allt för att göra så lite klimatavtryck som möjligt. 

Medlemmar i REPA

AktivSvea är också medlemmar i REPA registret, det innebär att man är skyldiga att samla in och återvinna de förpackningar som man tillför marknaden. Det görs bland annat genom att man tydligt hänvisar sina kunder till den insamling som erbjuds i respektive kommun.

Rulla till toppen