Sök
Stäng denna sökruta.

Rottweilern Lillan testade Stay Flexible – blev av med ömmande och stel rygg

Lillan lever inte upp till sitt namn. Istället för liten är hon en stor, vacker och ståtlig Rottweiler på åtta år. Efter flera valpkullar, aktiv träning och många titlar inom Rallylydnad började krämporna visa sig. Det var därför som matte Madeléne ansökte om att få vara med i testet Nöjda Hundar. Något hon inte ångrar idag!

Egentligen heter Lillan RLD N RLD F Chosen Angels Sol Angelica, men det är lite långt att ropa menar Madeléne Abefors i Kristinehamn. Hon är matte, men också kennelmamma till Lillan. I flocken finns fler ”rottisar”, totalt fyra stycken, alla barn eller barnbarn till Lillan.
– Lillan har lika stort hjärta som egen vilja och personlighet, berättar matte Madeléne. Hon är fantastiskt go och nu när hon inte tävlas i Rallylydnad längre så älskar hon mysiga promenader, men kan också busa med övriga hundar i familjen emellanåt. 

Lillan är sedan någon månad tillbaka en glad pensionär, med sina åtta år och karriär inom lydnad och Rallylydnad så mår hon bra att bara göra det hon tycker om.
– Vi tränar fortfarande tillsammans men utan mål och tävlingar i sikte, säger Madde.

Lillans problem, och anledning till att matte Madeléne ansökte till att vara en del i testpanelen på Nöjda Hundar, är att Lillan hade ont i ryggen. Stelhet och ömhet gjorde att hon inte kunde röra sig som hon skulle. Det märktes i vardagen men också på Rallylydnadsplanen, till exempel var det svårt med snurrarna åt båda hållen.
– Det började visa sig när hon var sex år gammal, efter en av sina kullar. Vi provade lite tillskott av andra märken men utan märkbar effekt. När jag såg testet som AktivSvea skulle ha så tänker jag att det var värt att prova. Vilket jag idag är så glad att jag gjorde, säger Madde.

Efter bara några veckor med Stay Flexible märktes det skillnad på Lillan. Hon blev gladare, piggare, ville vara med på saker igen och började busa mer med de andra hundarna igen. Den ökade rörligheten märkas även på lydnadsplanen. Snurrarna blev lättare och träningsglädjen var tillbaka.
– Även om testet med AktivSvea är avslutat så fortsätter jag att ge Stay Flexible. Det är underbart att se hur Lillan levt upp igen och att vi äntligen hittat något som fungerar, säger Madde.

Följ Madelene, Lillan och flocken på Instagram @maddis81

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen